what: combined urban-, landscape- and architectural design studio, Sustainable Architecture and Landscape Design Studio at Politecnico di Milano, 2019.
with: Giulia De Negri and Hamed Kouhkan
plot/area: approx. 175 000 sqm
program: residential, immigrant facilitation and residences, civic centre, school, student residence, public library, spiritual facilities, food market, shared orchards, landscape design, park area, urban scale infrastructure.

The task issued required a comprehensive take on a large area of the Eixample district in downtown Barcelona. Work demanded attention to aspects from the urban scale of Barcelona, all the way down to the characteristics and integration of urban vegetation. Several specific facilities were to be integrated in the urban fabric and thus pin-pointed the complexities between program specific and site specific architectural design. Our proposal was based on the principle of a human scale linear park, with the aim to provide continuous benefits from vegetation and park areas without compromising safety and accessibility. Watch the video at the bottom for an in-depth go through of our concept.
Civic centre entrance.
Civic centre entrance.
Southern entrance of park passing the multi purpose hall.
Southern entrance of park passing the multi purpose hall.
The park acting as the library forecourt.
The park acting as the library forecourt.
Student housing internal area.
Student housing internal area.
concept video
Back to Top